Home Featured Wat zijn de voordelen van een auto delen?

Wat zijn de voordelen van een auto delen?

0
Wat zijn de voordelen van een auto delen?

Tegenwoordig is het niet meer zomaar vanzelfsprekend in een auto te stappen. Je bent je meer bewust van de consequenties voor het milieu. Ook de kosten van een auto rijden zijn geen grapje meer. Maar om nou alles te fietsen? Wat zijn andere leuke en verantwoorde opties?

Beschikbaar in elke buurt

In het bijvoorbeeld altijd drukke Rotterdam kan het een uitdaging zijn om aan een huurauto te komen. Wil je dus een auto huren in Rotterdam dan kan je gebruik maken van een deelauto. Hier staat er altijd een deelauto in buurt, welk deel van de stad je ook bent. Dit maakt een auto huren een stuk eenvoudiger. Wanneer je dus een auto huurt, dan maak je gebruik van die auto voor een vast bedrag. Voor dit bedrag krijg je de zekerheid van zorgeloos rijden, want de huurprijs is inclusief wegenbelasting, verzekering, eventuele pechhulp en onderhoud. Hier komen alleen nog de brandstofkosten bij. Je kunt rijden met één van de vele deelauto’s wanneer je wilt. Ver van te voren reserveren of een half uur voor vertrek, er staagt er altijd wel een dichtbij. Car sharing is zonder het gedoe van een autoverhuurbedrijf. Reserveren, openen en sluiten van de auto gaat ook heel gemakkelijk via een car sharing app. En zo huur je al een deelauto in Rotterdam vanaf 15 minuten. Een ritje naar de supermarkt of een dagje op bezoek bij je familieleden is geen probleem.

Hoe werkt het?

Als eerste meld je je gratis aan voor een deelauto. Daarna kan je al op pad door een auto te reserveren, openen en rijden. Erna reserveer je eenvoudig jouw auto via de app of website op het tijdstip dat je uitkomt. Open dan de auto via de app. Pak de boardcomputer uit het dashboardkastje en voer je pincode in. Trek de sleutel uit de boardcomputer en start de auto. Na afloop van je rit zet je dan de auto weer terug op de originele parkeerplaats. Je hoeft geen parkeergeld te betalen als de auto in een betaald-parkeren zone staat, want iedere deelauto heeft zijn eigen parkeerplaats. Een kind kan de was doen. 

Twee vliegen in één klap

Ga je dus een dagje shoppen met vrienden naar een leuke stad, een dagje naar familie? Een ander leuk uitje. Of zelfs maar een paar boodschappen doen en het giet pijpestelen? Pak dan een deelauto. Ze staan op elke hoek in de grote stad en binnen een paar minuten rij je weg. De voordelen zijn enorm. Je hebt puur de lusten van het autorijden en niet de lasten. En als de zon schijnt, kan je altijd nog gaan fietsen.