Home Algemeen Schone handen zijn blije handen

Schone handen zijn blije handen

0
Schone handen zijn blije handen

Momenteel worden we er steeds vaker op gewezen hoe belangrijk het is dat wij onze handen op de juiste, hygiënische manier wassen en desinfecteren. Gelukkig leren steeds meer mensen hoe we dit op de best mogelijke manier kunnen doen. De handen kunnen veel bacteriën en virussen verspreiden, doordat voelen nou eenmaal een van onze favoriete zintuigen is. We raken gedurende de dag erg veel dingen aan met onze handen, denk hierbij aan: je mobiele telefoon, deuren, producten in de supermarkt en nog veel meer. Dit alles kan veel bacteriën bevatten, waar we natuurlijk maar al te graag vanaf willen komen. Hiervoor is er maar één manier om dit perfect te kunnen doen en dat is vaak en goed de handen te wassen en te desinfecteren!

 

Wassen en drogen

Het wassen van de handen gedurende de dag is erg belangrijk. Dit moet je uiteraard niet dertig keer per dag doen, maar met enige regelmaat de handen reinigen kan niet al te veel kwaad. Doe dit bijvoorbeeld altijd als je thuiskomt van het boodschappen doen, na een toiletbezoek en nadat je gewerkt hebt. Op deze manier zorg je ervoor dat vreemde bacteriën van de handen verwijderd worden. Het is wel belangrijk dat je jouw handen op de juiste manier wast en droogt. Zorg dat je genoeg zeep gebruikt nadat je de handen hebt nat gemaakt. Vervolgens was je grondig de handen op alle plekken, dus ook tussen de vingers en bij de polsen. Daarna spoel je jouw handen schoon met water en daarna hoef je jouw handen alleen nog maar af te drogen. Bij het drogen kan een handdoek gebruikt worden, maar de betere optie die ook altijd bij winkels en horeca gebruikt wordt, zijn de papieren handdoekjes. Deze worden steeds per persoon gebruikt, wat maakt dat ze voor een betere hygiëne zorgen!

 

Voor extra hygiëne 

Wanneer je voor extra hygiëne wil zorgen, bij bijvoorbeeld openbare ruimtes, is het aan te raden om gebruik te maken van desinfecterende handgel. Zoals in het begin van de Coronaperiode al te zien was, maakten veel supermarkten, winkels en restaurants gebruik van desinfecterende hangel bij de ingangen. Deze zuilen bij de ingang zorgden ervoor dat elke bezoeker zijn handen bij binnenkomst even desinfecteerde, wat veel kan helpen bij de hygiëne van de handen. Desinfecterende handgel kopen kan bij meerdere bedrijven, maar een van de betere aanbieders is 123toilet.nl. Zij hebben de beste producten voor de beste prijzen. Zorg er wel voor dat je jouw flesje handgel niet vergeet mee te nemen wanneer je de deur uitgaat!