Home Algemeen Waarzeggen: Hoe werkt het?

Waarzeggen: Hoe werkt het?

0
Waarzeggen: Hoe werkt het?

We hebben allemaal weleens van mediums gehoord. Handlezen, tarotkaarten lezen, zelfs horoscopen en andere dingen die te maken hebben met de stand van de sterren en de positie van de maan. De mens heeft in haar relatief korte bestaan uit allerlei ogenschijnlijk arbitraire dingen betekenis kunnen halen, en ook nu zijn er mensen die veel geluk en innerlijke vrede halen uit het bestaan van mediums (en voor in de quarantaine: mediums online!). Maar waar komt de traditie van waarzeggen vandaan? En hoe werken de meest bekende vormen? Laten we dat eens uitzoeken.

De oorsprong

Onze meest bekende vormen van waarzeggen komen voort uit de tradities van de Romani. In de Renaissance gebruikten zij tarotkaarten en handlezen, samen met andere methodes, om iemands toekomst in te kunnen zien of iemand te helpen met een moeilijke keuze. Voor de Romani was het niet alleen entertainment, maar een deel van hun cultuur. Later verspreidde deze tradities (helaas, zonder het culturele gewicht) zich door Europa, samen met andere Aziatische manieren van waarzeggen. Interessant feitje: zowel in het Christendom, de Islam en het Jodendom is waarzeggen verboden in het heilige schrift.

Een paar methodes

En laten we nu even in een aantal methodes duiken. De meesten van ons weten ons sterrenbeeld wel, maar wist je dat je ook een ascendant hebt? Dit is een soort “tweede” sterrenbeeld, eentje die aan de hemel stond toen je geboren werd. Deze bepaald volgens de astrologie hoe je je kleedt, en de eerste indruk die mensen van je krijgen, om maar een paar dingen te noemen. Deze kan je laten berekenen op verschillende websites, maar je moet wel weten hoe laat en waar je geboren bent. Ook heb je nog handlezen, wat ook een oude waarzeggingstraditie is. Hierbij gebruikt de waarzegger de linkerhand als ze zicht willen op iemands persoonlijkheid en verleden, en de rechterhand als ze zicht willen op iemands potentie en mogelijke toekomst. Er zitten drie belangrijke lijnen in elke hand: de hartlijn, hoofdlijn en de levenslijn. Deze zeggen iets over hoe je je voelt, hoe je denkt en hoe lang je zal leven, volgens sommigen. Ook heb je nog waarzeggen via tarotkaarten. Tarotkaarten zijn een set kaarten (je hebt de Major Arcana, en nog een aantal anderen) die in verschillende posities neergelegd kunnen worden (populair zijn waarzeggen met 3 kaarten, 5 kaarten of in de hoefijzer positie). Deze kaarten zouden dan je verleden, heden en toekomst, kunnen laten zien of licht kunnen schijnen op een moeilijke keuze.

Waarzeggen is dus een ontzettend oude en veelzijdige kunst. Het is erg leuk, en als jij er betekenis uit haalt is het zeker iets om extra onderzoek naar te doen. Veel plezier!