Home Algemeen Tips als lekker en gezond eten er al snel bij in schiet

Tips als lekker en gezond eten er al snel bij in schiet

0
Tips als lekker en gezond eten er al snel bij in schiet

We zijn tegenwoordig vrijwel alle dagen druk. Werken, sporten, de zorg voor de kinderen en het algehele huishouden. Als je druk bent schiet lekker en gezond eten er dikwijls bij in. We kiezen daarom ook steeds vaker voor een snelle maaltijd. Even gauw een boterhammetje en weer door. Sommige mensen slaan zelfs hele maaltijden over. Dit is juist iets wat je moet proberen te voorkomen. Het is niet alleen zeer slecht voor je lichaam om niet aan de dagelijkse energiebehoefte te voldoen, maar het levert ook nog eens een zwaar vitamine- en mineralentekort op. Maar hoe houd je eten leuk als je het enkel als noodzakelijk kwaad ziet? In dit artikel geven we enkele nuttige tips. 

 

Leer weer van eten te houden 

 

Voor ware kookliefhebbers klinkt het misschien vreemd dat je geen voldoening haalt uit eten. Maar het komt echt vaker voor dan je denkt. Daarom is het belangrijk dat je jezelf uitdaagt om (opnieuw) van eten te gaan houden. Zoek naar interessante food places near me, ontdek nieuwe recepten en probeer verschillende cuisines uit. Leer te genieten van het bereiden en eten van nieuwe gerechten. Als je ergens plezier aan beleeft, zal het minder lastig zijn om hier tijd voor vrij te maken. 

 

Zo belangrijk is eten 

 

Zou jij een huis kopen zonder de juiste fundering? Natuurlijk niet. Je kunt er dan immers vanuit gaan dat het huis allerlei mankementen gaat vertonen. Maar waarom geef je jezelf dan niet de juiste bouwstenen om je lichaam optimaal te laten functioneren? Ook zonder die bouwstenen in je eigen lichaam is dit namelijk niet mogelijk. Gezonde voeding is dan ook van essentieel belang voor zowel de fysieke- als mentale gezondheid. 

 

Probeer daarom echt tijd vrij te maken en voldoende voedingsmomenten in te plannen. Het voedingscentrum raad aan om minimaal 6 eetmomenten per dag te plannen. Hierbij gelden 3 grote maaltijden en 3 kleine tussendoortjes. Zo voorkom je dat je gaat snoepen en kun je tegelijkertijd voldoende vitamines en mineralen in jouw voedingspatroon verwerken. 

 

Maak een weekmenu 

 

Vind je het lastig om iedere dag weer te bedenken wat je gaat eten? En sla je het liever daarom zoveel mogelijk over? Begin dan iedere week met het maken van een weekmenu. Zo weet je precies wat er iedere dag op het menu staat en kun je er tegelijkertijd voor zorgen dat alle ingrediënten in huis zijn. Wat eten we vandaag makkelijk en snel zeg! 

 

Eet aan de eettafel 

Steeds vaker zien we dat mensen met een bordje op schoot voor de televisie een snelle maaltijd nuttigen. Ook in de ochtend of middag wordt er (als er al gegeten wordt) even snel een boterham gegeten aan het aanrechtblad. Zonde, want door jezelf echt de tijd te gunnen en rustig aan de eettafel plaats te nemen kan je juist meer liefde voor eten krijgen. Je proeft wat je eet en beschikt tevens over de tijd om nog even te kletsen met je gezin. Een keer lekker eten bestellen bij Butlon.com? Eet de maaltijden dan gezamenlijk aan de eettafel en maak er een klein feestje van!