Home Algemeen Zorg voor een goede voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding

0
Zorg voor een goede voorbereiding

Ik sport graag en dat doe ik ongeveer wel drie tot vier keer in de week. Een half jaar geleden besloot ik om na het werk wederom naar de sportschool te rijden. De sportschool heb ik jammer genoeg niet kunnen halen. De reden daarvoor is dat ik onderweg ben aangereden door een andere automobilist. Het was een paar graden onder het vriespunt en dat betekende dat de wegen erg glad waren. Daarbij ging het ook nog eens regenen wat ervoor zorgde dat de wegen echt spekglad waren. De route naar de sportschool is niet zo erg lang, maar ik moet wel een paar kilometer over de snelweg. Op de snelweg gingen plotseling veel auto’s remmen vanwege een botsing. Ik wist op tijd te remmen en tot stilstand te komen, want ik zag het al tijdig aankomen. Iedereen deed zijn gevarenlichten aan, zodat ook de andere automobilisten daar rekening mee konden houden. Echter was er een automobilist die dat te laat zag en op de achterkant van mijn auto is gebotst. Het was een harde klap voor mijn gevoel waarna ik veel pijn had in mijn rug en in mijn nek.

Veel rust moeten nemen

Het was een ongelukkige botsing waarbij we veel pech hadden met de weersomstandigheden. Het was een harde klap waar ik wel even van moest bijkomen. In de avond van de botsing heb ik bijna geen oog dicht kunnen doen vanwege de pijn in mijn rug en vanwege de adrenaline in mijn lichaam. Mijn rug was de dag erna erg stijf en ik had veel pijn met bewegen. Dat was reden genoeg om toch maar even langs een huisarts te gaan voor een deskundige diagnose. Uit het onderzoek bleek dat het een grote kans was dat ik een whiplash had opgelopen gezien het ongeluk en de pijn die ik had in mijn rug. Mij werd geadviseerd om veel rust te nemen en om langzamerhand wat oefeningen te gaan doen. De pijn werd door het rusten wel een stuk minder, maar daardoor werden mijn spieren ook stijver. Daarom ben ik begonnen met het doen van oefeningen. Aan het ongeluk heb ik uiteindelijk wel degelijk een vorm van lichamelijk letsel overgehouden.

Er werk van maken

Na de revalidatie heb ik het er niet bij laten zitten, maar ik heb besloten om er werk van te maken. Het was overduidelijk dat ik recht had op een schadevergoeding voor de deuk in mijn auto. Daarnaast vond ik ook dat ik recht had op een schadevergoeding voor het lichamelijk letsel dat ik heb opgelopen. Daarom heb ik een rechtszaak aangespannen en heb ik wat juridisch advies ingewonnen bij een letselschade advocaat Uden. De letselschade advocaat heeft op dat gebied natuurlijk veel ervaring. Hij voorzag mij van deskundig advies op maat en daar heb ik veel aan gehad tijdens het juridische proces. Uiteindelijk heb ik ook een schadevergoeding gekregen voor het lichamelijk letsel en daar was ik erg tevreden mee.