Home Algemeen Wat is het verschil tussen helderziend en heldervoelend?

Wat is het verschil tussen helderziend en heldervoelend?

0
Wat is het verschil tussen helderziend en heldervoelend?

Helderziendheid en heldervoelendheid zijn twee begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt. Toch zijn ze erg verschillend, maar wat zijn de verschillen?

Paranormale gaven

Helderziendheid en heldervoelendheid zijn beide paranormale gaven die je een inzicht geven in de toekomst of in de leefwereld van jezelf of anderen. Deze gaven ontstaan meestal wanneer een persoon zich spiritueel bewust wordt, maar ook voor de spirituele groei kan een persoon paranormale waarnemingen krijgen. Hoe meer je spiritueel groeit, hoe sterker je gave zich zal ontwikkelen. Heldervoelendheid en helderziendheid zijn de twee meest voorkomende gaven, maar er zijn er nog tal van anderen. Zo kan een spiritueel persoon ook helderwetend, helderruikend of helderhorend zijn. Een spirituele persoon die openstaat om spiritueel nog meer te groeien, kan meerdere van deze gaven bezitten. Meestal is één van deze gaven dominant, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Helderziendheid: het buitengewoon zien

Als je helderziend bent, dan zie je dingen dat de meeste mensen niet kunnen waarnemen. Als helderziende kan je bijvoorbeeld de kleuren van iemands aura zien of zelfs entiteiten die bij een persoon aanwezig zijn. Sommige helderzienden krijgen visioenen en zien hierin deeltjes van de toekomst of zelfs van het verleden.

Heldervoelendheid: het krachtige gevoel

Heldervoelendheid is heel anders dan helderziendheid. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bij heldervoelendheid om het 'voelen'. Je kan het een beetje vergelijken met een intuïtiegevoel, maar dan nog sterker. Als je intuïtief bent dan kan je plots een naar gevoel krijgen wanneer je iemand ziet of juist een heel positief gevoel. Ook bij plaatsen of voorwerpen kan je een gevoel krijgen. Heldervoelendheid gaat nog verder, soms kunnen mensen die heldervoelend zijn dingen in de toekomst aanvoelen. Ze krijgen dan een bepaald gevoel binnen en kunnen dat gevoel dan omzetten in woorden. Ook helderwetendheid bestaat en dit wordt vaak verward met heldervoelendheid. Eigenlijk kan je op verschillende niveaus aanvoelen. Eerst heb je intuïtie: een gevoel van euforie of onwennigheid bij bepaalde personen, voorwerpen en plaatsen. Daarna heb je heldervoelendheid: complexere gevoelens die je een gedetailleerd beeld geven van de toekomst, een persoon, een plaats, enzovoort. Als laatste heb je helderwetendheid: een gevoel van weten diep binnenin je. Wanneer je helderwetend bent, zal je gewoon weten dat iets gaat gebeuren, zonder enige twijfel.