Home Lifestyle Tips voor het inrichten van een klein huis

Tips voor het inrichten van een klein huis

0
Tips voor het inrichten van een klein huis

Als je in een grote stad woont, weet je vast en zeker hoe moeilijk het is om een huis te vinden voor een betaalbare prijs. De kans is dan ook groot dat je in een relatief klein huisje woont. Ik zit in hetzelfde schuitje. Ik heb een heerlijk huisje in Amsterdam, maar groot is het zeker niet. Met het inrichten van dit huis had ik eerst best wat moeite. Gelukkig heb ik voor jou al mijn tips op een rijtje gezet, zodat jij precies weet hoe je dit aan kunt pakken!

Lichte kleuren

De oude eigenaren van mijn woning, hadden de muren in de slaapkamer een donkergrijze kleur gegeven. Het was een prachtige kleur, maar dit maakte de kamer enorm klein. De slaapkamer is een van de kleinste ruimtes in het huis, en door de donkere kleuren leek het nog kleiner. Een van de eerste dingen die ik dus deed tijdens de verbouwing, was een witte laag verf geven aan deze muren. Het maakte meteen een wereld van verschil. Door de witte kleur, is de slaapkamer een stuk lichter en daardoor lijkt het veel groter dan eerst. Ik kan dus zeker aanraden om alle muren zo licht mogelijk te houden. En als je echt graag een kleur in je kamer wilt, dan raad ik aan om slechts een muurtje te verven en de rest netjes wit te houden. 

Meubels op maat

Net als de rest van het huis, is mijn woonkamer ook niet erg groot. Ik wilde hier uiteraard een eettafel in, maar het liefst wilde ik hier ook een bank en tv plaatsen. In de slaapkamer was hier namelijk ook geen plek voor. Ik tekende verschillende soorten inrichtingen uit op papier, maar qua afmetingen kwam ik steeds nét niet uit. Toen gaf iemand mij de tip om meubels op maat te laten maken. Eerst was ik een beetje twijfelachtig, omdat hier natuurlijk wel een prijskaartje aan hangt. Uiteindelijk heb ik toch een bank op maat laten maken, en ik ben hier enorm blij mee. Ik kon zo namelijk een bank bestellen die net een aantal centimeter minder breed was dan een standaard bank, waardoor het precies paste. 

Handige oplossingen

Tot slot zijn er nog een aantal andere kleine dingen die je kunt doen om net iets handiger om te gaan met je ruimte. Dit zijn hele simpele oplossingen, maar kunnen wel wat ruimte schelen. Zo kocht ik bijvoorbeeld expres een bed met lades eronder. Hierdoor had ik minder kastruimte nodig voor al mijn kleding. Ook is het slim om je muren goed te benutten, door veel planken en kastjes op te hangen. Dit geeft veel opslagruimte, zonder dat je heel veel oppervlak kwijtraakt.