Home Lifestyle 5 trendy dingen om te doen tijdens je rondreis Bali

5 trendy dingen om te doen tijdens je rondreis Bali

0
5 trendy dingen om te doen tijdens je rondreis Bali

Trouwe lezer, heb jij inspiratie nodig voor jouw volgende vakantie? Een zeer populaire optie zijn de rondreizen Bali. In dit artikel laat ik jou 5 leuke dingen ontdekken om te doen in het prachtige Bali, Indonesië. We zullen voornamelijk rond centraal naar zuid van Bali reizen, waarbij we trendy gebieden als Kuta, Ubud, Uluwatu en meer langsgaan!

1. Baby schildpadden vrijlaten

Veel toeristen trekken vaak naar de Kuta-regio van Bali. Mijn advies is om daar weg te gaan zodra je aankomt, maar niet voordat je deze waardevolle activiteit hebt gedaan. Bali Sea Turtle Society is een organisatie die zeeschildpadden beschermt. Naast gegevensregistratie en redding verplaatsen ze zeeschildpadden naar een beschermde broederij, beschermd van gevaar. Om de paar dagen komen zeeschildpadden uit hun ei en worden ze opengesteld voor vrijwilligers om ze de oceaan in te laten. Je kunt de release-informatie vinden op hun Facebook. Het is gratis, donaties worden verwelkomd en op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Echt zo’n hartverwarmende ervaring om je babyzeeschildpad naar huis te zien terugkeren.

2. Kookles op Ubud

Op weg naar Ubud, een van mijn favoriete regio’s in Bali, bekend om zijn rijstvelden en rustige sferen. Als je op zoek bent om jouw handen vuil te maken en tegelijkertijd een heerlijke maaltijd te nuttigen, neem dan een kookles! Ik ging naar de Jambangan kookcursus die je meenam naar een lokale markt om te leren over lokale producten en kruidenn Daarna gaan we naar de keuken en halen wat heerlijke Balinese gerechten zoals gado gado. Zelfs traditionele kookmethoden gebruikt.

3. Plezier in het Ubud apenbos

Als je het een tandje hoger wilt zetten en het wild in gaat, ga dan naar Ubud Monkey Forest. Een werkelijk adembenemend landschap en een hilarische ervaring wanneer je de wilde apen van Bali ontmoet. Kijk hoe ze eten, op de hoofden van mensen klimmen en een beetje huiveringwekkend worden.

4. Bezoek aan de Tirta Empul tempel

Mijn favoriete ervaring op Bali was op weg naar de Balinese tempel Tirta Empul. Je kunt zelfs een authentiek Balinese ervaring ondergaan met een zuiveringsritueel bij de heilige water zwembaden. Daarna voel je je opgefrist, gereinigd en verjongd. Van alle dingen die op Bali te doen zijn, raad ik deze echt aan.

5. Relaxen op Padang Padang

Bali gaat helemaal over stranden, maar er zijn zoveel mensen met mensen, paraplu’s en verkopers, het is veel leuker om er op uit te trekken en meer geheimzinnige plaatsen te ontdekken. We liepen ergens in de buurt van Padang Padang Beach, om een ​​super afgelegen plek te vinden. Het is een tocht om naar toe te gaan maar de moeite waard. Je wordt begroet met een schipbreuk, zacht zand. Het is perfect voor een dagje zonnebaden en zwemmen zonder dat er mensen in de buurt zijn.

Ik hoop dat je goede ideeën hebt gekregen over alle dingen die je hier op Bali kunt doen. Ik kan niet wachten tot je dit iconische Indonesische paradijs ziet.