Home Lifestyle Baby op komst: wat moet ik allemaal regelen?

Baby op komst: wat moet ik allemaal regelen?

0
Baby op komst: wat moet ik allemaal regelen?

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Tijdens de zwangerschap is het niet alleen maar genieten, je moet namelijk ook veel dingen regelen voor als je kindje er eenmaal zal zijn. Je denkt waarschijnlijk alleen maar aan shoppen voor de baby, maar er zijn ook andere dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe wil je bijvoorbeeld je kraamtijd doorbrengen? Alleen samen met je gezin en wachten met alle kraamvisite? En heb je al gedacht aan de geboortekaartjes?

De babykamer

Je bent vast al begonnen met het kopen van kleertjes voor je baby, maar het is ook belangrijk dat je ruim van tevoren begint met het inrichten van de babykamer. Als je een kamer over hebt in je woning, kun je hier de babykamer van maken. Maar als je dit niet hebt, zul je misschien moeten verbouwen. Daarom is het belangrijk dat je hier ruimschoots voor de tijd al over nadenkt. Ook moet je bepaalde meubels kopen, deze kunnen soms ook een lange levertijd hebben. Een bedje en een commode zijn de belangrijkste meubels. Maar je kunt de kamer natuurlijk ook leuk aankleden met accessoires.geboorte

Kraamzorg aanvragen

In Nederland heeft iedereen die een kind krijgt recht op kraamzorg. De kraamverzorgende zal je de eerste week helpen met het verzorgen van jou, je baby en het huishouden. Maar je moet de kraamzorg wel al aanvragen tijdens je zwangerschap. Dit gaat via de zorgverzekeraar. Je kunt de zorgverzekeraar het beste na je termijnecho inlichten over de zwangerschap en de kraamzorg aanvragen. Vraag ook altijd op hoeveel uur kraamzorg je recht hebt. Je bepaalt verder zelf wat de kraamverzorgster doet.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://images.pexels.com/photos/734541/pexels-photo-734541.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Geboortekaartjes

Wat je ook moet regelen, zijn de geboortekaartjes. Waar je vroeger speciaal naar de drukkerij moest om een mooi kaartje uit te kiezen, kun je deze nu gemakkelijk via het internet versturen. Er is erg veel keuze, maar je kunt zelf natuurlijk ook een geboortekaartje ontwerpen. Dit maakt het nog persoonlijker en leuker. Kijk ruim voor de bevalling al rond op internet en laat een proefdruk naar je toesturen. Zo kun je gelijk zien of het kaartje aan jouw wensen voldoet. Als je alles voor de bevalling al geregeld hebt, hoef je alleen nog maar de geboortedatum, de lengte en het gewicht in te vullen als je kindje geboren is.