Home Lifestyle Tips voor het zetten van je eerste tattoo

Tips voor het zetten van je eerste tattoo

0
Tips voor het zetten van je eerste tattoo

Het is zover. Je gaat je eerste tattoo zetten. Erg spannend maar waarschijnlijk heb je hier al jaren naar uitgekeken en ben je enorm zenuwachtig. Je hebt er vast al heel goed over nagedacht, je loopt namelijk je hele leven rond met een tattoo. Hoe weet je dat dit het goede moment is om de tattoo te laten zetten? En vind je het ontwerp wel voor altijd mooi vinden? Dit zijn waarschijnlijk vragen die nu in je hoofd om gaan. Wij delen een aantal tips met je voordat je deze grote beslissing neemt.

Denk er goed over na

Dit klinkt misschien cliché, maar het is erg belangrijk dat je goed over de tattoo nadenkt. Het staat wel voor je hele leven op je lichaam en je moet het straks als je 60 bent ook nog mooi vinden. Weet je zeker dat je het ontwerp goed vindt? Je moet namelijk geen tattoo zetten omdat het net op dat moment een trend is. Over een jaar kan deze trend namelijk weer over zijn en dan loop jij met een tattoo op je lichaam die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Probeer een tijdloos ontwerp te kiezen. Het wordt ook sterk aangeraden om over de tattoo te praten met je ouders en vrienden. Uiteindelijk is het wel jouw beslissing, maar het advies van andere mensen kan toch fijn zijn.

Waar laat je je tattoo zetten?

Je wilt natuurlijk dat je tattoo perfect wordt gezet. Het uitkiezen van de juiste shop is daarom ook ontzettend belangrijk. De tattoo moet niet alleen goed gezet worden, ook de sfeer van de shop moet jou aanspreken. Een professionele tatoeëerder zal er alles aan doen om jou tevreden naar huis te laten gaan. Hij of zij zal de tijd nemen om naar jouw wensen te luisteren en om eerlijk advies te geven. Zoek ook reviews op internet van mensen die in de desbetreffende shop zijn geweest. Stel ook zeker vragen en vraag om advies wanneer je een tattooshop gaat bezoeken. Let ook goed op de werkomgeving. Een goede shop houdt zich namelijk aan alle richtlijnen voor hygiëne en zal steriel en schoon werken.

 

tattoo

Doet het pijn?

Als je voor de eerste keer een tattoo gaat laten zetten, wil je vaak maar één ding weten; doet het pijn? Het is goed om je dit af te vragen, maar deze vraag kun je niet met een simpele ja of nee beantwoorden. Het ligt namelijk aan je pijngrens en de plek waar je de tattoo laat zetten. Sommige plaatsen zijn namelijk erg gevoelig, denk hierbij aan een tattoo op de heup. Een goede tip is wel om niet alleen te komen, neem je moeder of een goede vriend mee. Dit zal jou helpen te ontspannen en je hebt iemand om mee te praten tijdens het tatoeëren.