Home Algemeen Een gezonde levensstijl, zo krijg je die!

Een gezonde levensstijl, zo krijg je die!

0
Een gezonde levensstijl, zo krijg je die!

De meeste mensen willen eigenlijk wel een gezonde levensstijl, maar dit is niet altijd even gemakkelijk. We vallen snel in oude gewoontes en geven snel toe aan toch maar even op de bank tv blijven kijken of even langs de snackbar lopen in plaats van de salade die je in de koelkast hebt staan. Gelukkig is een gezonde levensstijl makkelijker en sneller dan de meesten denken!

 

Beweging

Het is zo makkelijk om de auto te pakken of met het OV te gaan en de fiets lekker te laten staan. Als je even naar de supermarkt om de hoek gaat, is de auto net even prettiger wanneer het bar en boos is buiten. Toch is het goed om juist deze stukjes te lopen of fietsen. Ondanks dat het niet iets groots is, kunnen deze kleine aanpassingen veel bijdragen aan jouw gezonde levensstijl. Niet alleen heeft het fysiek voordelen, maar ook mentaal kun je je hier een stuk beter bij voelen. De frisse wind in je gezicht en de heerlijke buitenlucht inademen kan hele goede invloeden hebben! Neem dus eens wat meer de trap, stap eens wat sneller op de fiets, en loop eens wat meer als dit haalbaar is!

 

Voeding

Voeding is natuurlijk erg belangrijk voor een gezond leven. Toch associëren de meeste mensen gezonde voeding met duur en moeilijk, Je moet langer koken, het kost meer. Kortom, het is makkelijker om even een afhaalmaaltijd of kant en klare maaltijd te halen. Gelukkig is niks minder waar! Je kunt heel snel en goedkoop salades maken die heerlijk smaken! Lekker veel groenten erin en veel proteïnen! Daarnaast kun je ook supplementen gebruiken om sommige essentiële voedingsstoffen aan te vullen. Zo heb je bijvoorbeeld supplementen voor Omega 3, zoals visolie, en vitamines. Ook heb je supplementen die goed zijn voor je spieren en gewrichten. Denk hierbij aan vloeibare curcumine en vloeibare groenlipmossel. Deze supplementen helpen bij klachten aan gewrichten en kunnen zelfs gewrichtsproblemen voorkomen! Kijk dus eens online of in de winkel naar het brede assortiment aan supplementen!    

 

Ontspanning

Ontspanning is misschien wel iets waar wij mensen het slechtst in zijn. Door de technologie die wij nu hebben, staan wij eigenlijk nooit ‘uit’. Wanneer wij dan uit werk komen of uit school, is het moeilijk om alles los te laten en echt te ontspannen. Zelfs als wij denken dat we ontspannen wanneer wij bijvoorbeeld ‘s avonds tv kijken, is dat niet altijd het geval. Wij kunnen ons namelijk erg druk maken om de dingen die op tv voorbij komen, waar wij eigenlijk helemaal geen invloed op hebben. Zo zijn wij onbewust toch niet zo ontspannen als wij soms zelf denken. Ga dus eens op zoek naar iets waar jij echt ontspannen van wordt. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling, lezen, of yoga!