Home Algemeen Sterke, lange en glanzende haren door haarvitamines

Sterke, lange en glanzende haren door haarvitamines

0
Sterke, lange en glanzende haren door haarvitamines

Hoe komt het dat je borstel in het najaar en de winter opeens vol zit met haar? Geen paniek, je wordt echt niet kaal. Haar groeit namelijk niet constant, maar in fasen. De groeifase duurt ongeveer drie jaar, de rust- en verliesfase samen een paar maanden. Dan begint alles weer opnieuw. De verliesfase lijkt alleen goed samen te gaan met de herfst en de winter. Dat komt doordat we in de zomer meer haar ‘vasthouden’. Experts denken dat dit ontstaat als reactie om je haar te beschermen tegen de zon terwijl je diezelfde haren in de herfst weer kunt verliezen. Producten zoals shampoos, conditioners of lotions willen hier niet altijd tegen werken, maar haargroei kan wel van binnenuit gestimuleerd worden. Als het haarzakje over alle benodigde voedingsstoffen beschikt wat het nodig heeft om goed te kunnen groeien, dan zal de algemene haarconditie verbeteren. Door bepaalde voedingsstoffen in te nemen krijgt het haar een boost van binnenuit. Haarvitamines zijn steeds populairder geworden, maar wat doen die haarvitamines eigenlijk? Werkt het wel? En welke haarvitamines zijn het beste?

Bevorderen haarvitamines de haargroei?

Goede haarvitamines bevatten alle belangrijke ingrediënten om bij te dragen aan een gezonde haargroei. Vitamine A, vitamine C, biotine en foliumzuur, maar ook minder bekende ingrediënten zoals zink, selenium, bamboo extract, carnitine en cysteine. Deze ingrediënten worden opgenomen door je lichaam, komen in je bloedbaan terecht en voeden uiteindelijk de haarzakjes. Na ongeveer twee tot drie maanden kan je resultaten zien. Dit komt doordat haarvitaminen de haargroei vanuit het lichaam voeden. Voor maximale haargroei resultaten kan het soms oplopen tot zes maanden.

Mocht je door omstandigheden willen stoppen met het nemen van de vitamines, dan valt het haar niet meteen uit. Dit komt doordat ze in overeenstemming zijn met je natuurlijke haargroei cyclus. De haarvitamines bevorderen immers de haargroei van binnenuit. Het haar zal weer dezelfde conditie aannemen voordat je met de haarvitamines begon. 

Welke belangrijke voedingsstoffen zijn te vinden in haarvitamines die het haar van binnenuit gezonder maakt?

Biotine en foliumzuur

De meest bekende vitamine voor het haar zijn biotine en foliumzuur. Biotine zorgt voor een gezonde haargroei door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Foliumzuur speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Het is dan ook hierdoor de eerste stap op weg naar vol haar, omdat de haarzakjes hierdoor in staat zijn om nieuw gezond haar te vormen. Ook ondersteunt foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei. Op deze manier helpt foliumzuur haaruitval te voorkomen.

Selenium en Zink
Dit zijn mineralen die nodig zijn voor het in stand houden van gezond haar. Een tekort aan zink en selenium in het lichaam kan leiden tot verminderde groei en kan zelfs haaruitval tot gevolg hebben.

Bamboo Extract

Bamboe extract wordt gewonnen uit de bladeren en takken van de bamboe plant. Bamboe extract is van nature rijk aan silica (75%), een essentiële voedingsstof waarmee droog en beschadigd haar glanzender en gezonder wordt. 

Aminozuren

Er zijn drie belangrijke aminozuren: carnitine, cysteïne en taurine. Deze aminozuren stimuleren de haargroei door de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels te verbeteren en de energieproductie te verhogen. 

Vitamine B3 (Niacine)

Zorg dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt. Niacine, oftewel vitamine B3 bevordert een gezonde hoofdhuid en bloedsomloop. Het is een van de top voedingssupplementen als het aankomt op het voorkomen van haarverlies. 

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat de opname van ijzer bevordert wordt. Dit is een belangrijk antioxidant die de haarvaten stimuleert zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid worden toegevoerd. Het voorkomt dat de haarwortels verzwakken. 

Vitamine A 

Zorgt voor een gezonde hoofdhuid waarbij het haar vanaf de wortel intens wordt gevoed.

OASE Hair Vitamins

Er zijn een ontelbaar haar -en beautyproducten op de markt gekomen en is het bij sommige meer of minder de moeite waard. Daardoor is het lastiger om de juiste keuze te maken. Verbeterhaar is een webwinkel die zich al meer dan 6 jaar uitsluitend focust op producten tegen haarproblemen. De specialist heeft ruime ervaring in allerlei producten en de werkzaamheid hiervan. OASE Hair Vitamins is als beste uit de test gekomen wanneer het op “haar vitamine” aankomt. OASE Hair Vitamins heeft gewonnen omdat, de haarvitamines vol zitten met de juiste natuurlijke ingrediënten voor een optimale en duurzame haarverzorging. OASE Hair Vitamins zijn namelijk revolutionaire, vegan Soft Gums™ die bijdragen aan mooi, lang, gezond en glanzend haar. Ze zijn speciaal gecreëerd om het haar van binnenuit te versterken, verzorgen en sneller te laten groeien. Deze innovatieve haarvitamines zorgen voor prachtig lang, sterk en gezond haar en verkleinen ze bovendien het risico op haarbreuk. Doordat OASE Hair Vitamins de haarstructuur verbetert, groeit het haar sneller en voller, krijgt het een gezonde uitstraling en een mooie glans. Daarnaast voorkomt deze gummie haarbreuk, zodat het haar optimaal kan groeien. Voor het haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten!

De meeste gummies bevatten gelatine: een bindmiddel dat uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. Andere gummies gebruiken een vernieuwde variant: pectine. OASE Hair Vitamins onderscheidt zich doordat ze een nieuwe methode ontwikkeld, namelijk om ingrediënten in een gummy te verwerken zonder gebruik te maken van gelatine of pectine: Soft Gums™. Dit is in samenwerking met een Zwitsers bedrijf. De gepatenteerde methode zorgt voor een ‘bouncy’ structuur in de Soft Gums™. Daarnaast zijn de Soft Gums™ vegan en halal gecertificeerd.

OASE Hair Vitamins bevatten alle voedingsstoffen die we in dit artikel eerder hebben behandeld in een dosering dat precies goed is om het maximale uit de haarzakjes te halen. Bovendien is er rekening gehouden om niet over de veiligheidsmarges te treden, zo weet je dat het veilig is om in te nemen.

Koop je dus steeds de nieuwste shampoo, conditioner of lotion, maar bevordert het niet je haargroei? Haarvitamines zijn dan de perfecte oplossing om weer een mooie volle haardos te krijgen door de haargroei van binnenuit te stimuleren. Benieuwd waar je dit product kan kopen? Neem een kijkje op Verbeterhaar.nl – officiële retailer van OASE Hair Vitamins.