Home Algemeen Hoeveel weet jij over formele herenmode?

Hoeveel weet jij over formele herenmode?

0
Hoeveel weet jij over formele herenmode?

Hier op Trendy Meiden heb ik het regelmatig over de nieuwste trends en rages voor de damesmode. Eigenlijk bespreek ik herenkleding niet zo vaak. De voornaamste reden? Ik had niet het idee dat er belangstelling bij jullie (mijn lezers) was. Daar moet ik even op terugkomen. Een aantal queens hebben mij allerlei lieve berichten gestuurd. Daarbij kwam voornamelijk de vraag naar voren: hoe zit het met herenmode? Persoonlijk was ik niet heel erg op de hoogte van formele herenkleding. Een mooi leermoment – dacht ik zo! Daarom check ik vandaag jouw kennis door de vraag te stellen: hoeveel weet jij over formele herenmode?

Etiquette wisselt per outfit

Wist je bijvoorbeeld dat formele herenkleding en etiquette onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Bij damesmode gelden er ook wel do’s en don’ts. Al zijn deze niet te vergelijken met de relatief strenge regels waar onze wederhelften aan moeten voldoen. Neem bijvoorbeeld een smoking. Wanneer je een black tie evenement hebt, dan moet je netjes in smoking gekleed gaan. Dat betekent een smoking overhemd, zwarte strik, bijbehorende pantalon en natuurlijk de smoking colbert niet te vergeten. Draag je er andere schoenen bij dan zwarte lakschoenen? Dan bega je ook al een modeflater. Daar komt nog eens bij dat de etiquette voor black tie bijvoorbeeld weer ander is dan voor white tie. Per outfit wisselen de regels dus ook nog eens!

Grote lijnen onthouden

Mijn tip voor formele herenmode? Onthoud de grote lijnen van de etiquette als eerste. Dan bedoel ik bijvoorbeeld dat je weet dat black tie gelijk staat aan een smoking. White tie staat daarentegen synoniem voor een rokkostuum. Als je dat soort regels onthoudt, dan ben je eigenlijk al halverwege. Naast de globale etiquette die verbonden zijn aan een specifieke dresscode, zijn er vanzelfsprekend nog veel meer stijlregels binnen de formele herenmode. Ik ga ze niet allemaal benoemen – dan wordt deze blog echt oneindig lang. Dat wil echter niet zeggen dat ik je moedeloos achterlaat. Nee, ik geef je een paar tips nog om accessoires op een slimme manier in te zetten.

Accessoires als blikvanger

De formele herenmode bestaat grotendeels uit overhemden, pantalons en colberts. Door middel van accessoires kun jij eenvoudig een statement maken. Ben jij een zelfverzekerde man? Durf jij wel wat persoonlijkheid toe te voegen aan een outfit? Overweeg dan om een pochets te dragen. Door middel van pochets geef je een outfit direct een geheel andere uitstraling. Is zo’n pochet toch iets te gewaagd voor jou? Dan is het een idee om jouw das af te stemmen op de manchetknopen die je draagt. Hiermee laat je zien dat je een oog voor detail hebt. Dat wordt altijd gewaardeerd.

Wil je graag nog wat meer informatie over formele herenmode en alle do’s en don’ts? Dan kan ik persoonlijk GENTS aanraden. Deze webshop heeft niet alleen allerlei stijlvolle producten voor een leuke prijs. Daarnaast staat GENTS ook bomvol handige informatie. Je vindt er alles over pochets, etiquette en nog veel meer. Zeker de moeite waard wanneer jouw kennis over formele herenmode nog wat gebrekkig is.