Home Algemeen Mijn favoriete speelgoed als kind

Mijn favoriete speelgoed als kind

0
Mijn favoriete speelgoed als kind

Jeugdherinneringen

Ah mijn jeugd. Wat een leuke tijd was het. Met alle verantwoordelijkheden die het volwassen leven met zich mee brengt denk ik nog weleens aan de jaren toen ik nog maar een klein meisje was. Toen ik me geen zorgen hoefde te maken over relaties, werk, belastingen en andere grote mensen zaken. Toen ik nog lekker de hele dag binnen of buiten kon spelen. En wat speelde ik veel. School ging me makkelijk af dus ik had meer dan genoeg tijd om met vriendinnen af te spreken en leuke dingen te doen. Ik zat laatst door een doos van mijn oude speelgoed te wroeten en vroeg me af of mijn dochter later met hetzelfde speelgoed zal spelen. Als ik een dochter krijg natuurlijk. In dit artikel bespreek ik het leukste speelgoed van mijn jeugd zodat je hopelijk ideeën krijgt voor je zusje of je eigen kind.

Buiten spelen

Ik was nooit een meisje dat alleen maar met barbiepoppen en baby’s speelde. Eigenlijk was ik veel meer een kind dat graag naar buiten ging. Ik voetbalde mee met de jongens in de straat, speelde verstoppertje en tikkertje en kwam regelmatig met een gescheurde broek thuis. Maar ik hield ook ontzettend van dieren. Ik ging graag met mijn oma naar de kinderboerderij en aaide daar alle dieren die maar geaaid wilden worden. Toen ik tien was ging ik ook op paard rijden. Mijn liefde voor dieren kwam ook terug in het speelgoed waar ik binnen mee speelde. Ik deed graag alsof ik mijn eigen boerderij had en verzon vaak hele verhalen rondom de dieren waar ik mee speelde. Vandaar in plaats van barbies en poppen ik vaak dieren had als speelgoed. Het was vaak van het merk Schleich wat een Duits speelgoed merk is die de beste kwaliteit speelgoed maakt.

Dierenspeelgoed

Ik had veel paarden maar ook honden. Het speelgoedmerk produceert niet alleen de dieren zelf maar ook verschillende gebouwen erbij. Zoals een trekkar waarin je je paarden kunt zetten en zelfs een huize dierenarts kliniek. Op deze manier kon ik fantastische verhalen verzinnen tijdens mijn jeugd over paarden die ziek waren en ik weer beter liet maken in het dierenarts gebouw.

Maar ik had ook tropische dieren. Ik vond namelijk beren altijd ontzettend leuk en was helemaal verliefd geworden op de ringstaartmaki sinds ik die had gezien in de film Madagaskar. Desondanks bleef ik ook een kind dat graag buiten speelde en ik hoop, zeker met alle beeldschermen van tegenwoordig dat mijn eigen kind en die van jullie ook veel buiten blijven spelen.