Home Algemeen Richt je badkamer trendy en stijlvol in met deze tips

Richt je badkamer trendy en stijlvol in met deze tips

0
Richt je badkamer trendy en stijlvol in met deze tips

Een badkamer is een essentieel onderdeel van je huis. Het is de plek waar je in de ochtend aan het wakker worden bent met een heerlijke warme douche. En het is ook de plek waar je je dag weer eindigt. Nog even tandenpoetsen en een crèmetje op en dan lekker je bed in. Kortom; het is dus een belangrijke plek in je huis. Het is daarom ook fijn als je badkamer er netjes, schoon en vooral stijlvol uitziet. Dit kan nog best lastig zijn. Gelukkig heb ik hier wat tips voor jullie.

Keuzes, keuzes, keuzes

Als je een badkamer helemaal vanuit het niets moet inrichten is dit best lastig. Je moet namelijk heel veel dingen kiezen. Tegels, douchecabines en badkuipen zijn er oneindig. Heel fijn want er is voor ieder wat wils. Maar het betekent ook dat er oneindig veel keuze is. Zorg dus dat je een beetje een plaatje in je hoofd hebt (of uitgeprint op papier, nog beter) hoe je wil dat je badkamer er uitziet. Ga je voor een spa-achtige inrichting met wierook en veel grind en plantjes? Of ga je voor een hele moderne inrichting?

Spelen met de essentials

Er zijn een paar dingen die essentieel zijn in je badkamer. Deze dingen kan je niet weglaten, denk bijvoorbeeld aan een gootsteen of een doucheputje. Het grappige is, en dit moet je zeker niet vergeten, dat hier ook verschillende stijlen in te vinden zijn. Om het strakke uiterlijk van mijn badkamer te behouden heb ik bijvoorbeeld gekozen voor een douchegoot in plaats van een doucheputje. En zelfs met een handdoek radiator kan je heel erg spelen met het uiterlijk. Ik heb bijvoorbeeld een strakke badkamer met veel zwart. Ik heb dan ook op een zwarte muur gekozen voor een mooie zwarte handdoek radiator zodat hij niet teveel opvalt. Hij past dus prachtig in het interieur.

De details

Tot slot kan je met de details ook nog het uiterlijk van je badkamer veranderen. Het leuke is dat de details vaak kleine dingen zijn zoals handdoeken, kaarsjes en andere decoratie. Hier kan je dus mee blijven spelen, ook al heb je de badkamer al langer. De douchecabine en badkuip kan je niet veranderen, maar deze dingen juist heel makkelijk! Zelf ben ik een erge fan van grote kaarsen en geurstokjes, dus dit vond ik het allerleukste deel van het inrichten. Ook kan je door deze details een beetje kleur toevoegen in je badkamer. De meeste mensen willen namelijk de rest van hun inrichting een beetje neutrale kleuren houden, wat ik goed begrijp. Maar het is wel leuk als er toch nog een beetje een gezellige sfeer hangt. Oja, en vergeet zeker niet een paar leuke plantjes neer te zetten in het raam!