Home Algemeen Handige hacks voor het lakken van trendy nagels

Handige hacks voor het lakken van trendy nagels

0
Handige hacks voor het lakken van trendy nagels

Nagels lakken lijkt altijd een eenvoudig taakje. Je bedenkt van tevoren welke kleur, patroon of stijl je wilt en vervolgens ga je aan de slag. Keer op keer blijkt het lakken van je nagels echter een tijdrovende taak te zijn. Dat moet toch makkelijker en leuker kunnen? Precies! Om het lakken van mijn nagels weer leuk te maken heb ik mezelf verdiept in alles wat er te weten valt over nagels lakken. Hierdoor kan ik nu zelfs prachtige gelnagels maken met mijn gellak set van Yinger. Voordat je aan de slag gaat met gelnagels is het belangrijk dat je de basics onder de knie hebt. Daarom vertel je ik vandaag wat de onmisbare basics zijn zodat jij stijlvolle en trendy nagels kunt lakken.

Een goed begin voor trendy nagels

Wellicht ben je al bekend met een aantal handige trucjes om het nagels lakken wat makkelijker te maken. Zo bestaat er de ‘drie streepjes’ methode. Volgens deze methode moet je eerst een bolletje nagellak aanbrengen op de nagel. Daarna trek je met je kwastje drie streepjes om de nagellak evenredig te verdelen. Uit ervaring weet ik echter dat een groot deel van jullie net als ik niet altijd evenveel tijd heeft. Om tijd te besparen lakken we over een bestaande laag nagellak. Dat is niet heel erg, maar echt mooi is anders. Heb je geen tijd om de laagjes nagellak op te bouwen? Gebruik dan een basecoat. Dat is mijn kleine lifehack. Dankzij de base coat zal de nagellak namelijk sneller hechten. Dat bespaart jou weer tijd! Dat noem ik nog eens een goed begin voor trendy nagels.

Handige hacks voor na het lakken

Een ander moment waar veel van ons de fout in gaan, is de periode na het lakken. Je hebt jouw nagels erg stijlvol gelakt en nu moet je wachten totdat de nagellak uitgehard is. Meer dan eens kom je toch te vroeg in beweging en hatsa! Alles zit onder de nagellak behalve jouw nagels. Daar gaat al je harde werk om trendy nagels te lakken. Mijn handige hack: houd de gelakte nagels eventjes onder de koude kraan. Wanneer jouw nagels eventjes aan de lucht hebben gedroogd, kun je de nagels even onder de koude kraan houden. Dat voorkomt dat je weer de helft van de nagellak verliest. Pas alleen wel op dat je de straal niet te hard zet.

Is alles gelukt en heb je prachtige nagels? Dan berg je de nagellak op en denk je er waarschijnlijk niet meer aan. De plaats waar jij de nagellak bewaart is stiekem belangrijker dan je denkt. Berg namelijk nooit de nagellak op in de badkamer. Doe je dit wel, dan wordt jouw nagellak binnen de kortste keren hard en vol dikke klodders. Mijn handige hack: bewaar je trendy nagellak in de koelkast. Zeker voor de duurdere en betere nagellak merken raad ik dat aan. Je wil natuurlijk wel zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je prachtige nagellak van bijvoorbeeld Yinger.