Home Lifestyle Meiden: bespaar op je zorgverzekering!

Meiden: bespaar op je zorgverzekering!

0
Meiden: bespaar op je zorgverzekering!

Meiden: bespaar op je zorgverzekering! In dit blogartikel van trendymeiden.nl lees je alles over de zorgverzekering. Daar betalen we namelijk al gauw te veel voor. Of te weinig. Dat klinkt misschien gek, maar wat ik daarmee bedoel is dat je kans loopt een hoop (goede) aanvullende verzekeringen te missen. Zoals een aanvullende tandartsverzekering. Dat kan je een hoop schelen, wanneer je weer eens een paar gaatjes hebt.

Omdat ik zelf bezig ben met besparen, neem ik al mijn vaste lasten onder de loep. Zo ook mijn zorgverzekering. En aangezien het alweer bijna 2019 is (ja ik weet het: huilen), is het hoog tijd om te kijken of ik hierop kan besparen. Of een handige aanvullende verzekering mis.

Mijn zorgverzekering

Hoogstwaarschijnlijk ben je nu wel benieuwd naar mijn eigen zorgverzekering – en hoe ik plan om deze te verbeteren. Eigenlijk heb ik gewoon een simpele basisverzekering, met een eigen risico van ,€ 350,-. Daarbij heb ik echter ook een aanvullende tandartsverzekering en een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Doordat ik deze twee verzekeringen heb, bespaar ik (denk ik) wel een paar honderd euro per jaar. Zo kan ik dus besparen, door meer te besteden.

Kijk echter altijd goed wat er bij jou past en welke dekking je nodig hebt! Elke situatie is anders. 

Aanvullende verzekeringen

Natuurlijk kun je op zoek gaan naar een nieuwe zorgverzekering om te besparen. Er zijn echter nog andere opties om er alles uit te halen wat er in zit. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar handige aanvullende verzekeringen. Slecht je tanden gepoetst en weet je (bijna) zeker dat er een paar gaatjes gevonden gaan worden bij je volgende tandartsbezoek? Dan kun je goed gebruikmaken van de aanvullende tandartsverzekering (slecht voorbeeld overigens, poets altijd goed je tanden!). Zo zijn er meerdere verzekeringen die een waardevolle toevoeging kunnen zijn. Ook orthodontie zit vaak niet standaard inbegrepen in je pakket.

Kijk dus altijd goed welke aanvullende verzekeringen je hebt – en vooral welke je nog niet hebt! Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan wanneer de rekening op de mat ligt.

Tips voor jouw zoektocht

Ben je net zoals ik ook bezig met besparen? Is het tijd om de zorgverzekering onder de loep te nemen? Mooi. Dan heb ik de gouden tip voor je: ga gewoon vergelijken. Er zijn vandaag de dag een aantal hele goede websites waar je onafhankelijk verzekeringen met elkaar kan vergelijken. Daardoor weet je binnen enkele minuten wat voor jouw unieke situatie de meest geschikte verzekeraar is. Oh ja: mocht je er eentje gevonden hebben, bedenk dan wel dat je maar één keer per jaar kan overstappen. Namelijk op 1 januari. Start dus op tijd met vergelijken!