Home Lifestyle Watersportplezier met een wakeboard

Watersportplezier met een wakeboard

0
Watersportplezier met een wakeboard

De dagen worden alweer langer en langzaamaan beginnen we uit te kijken naar het voor jaar en de zomer. Een tijd waarin we ook weer lekker het water op kunnen. Één van de manieren om plezier te beleven op het water is met een wakeboard. Eind jaren 90 begon het wakeboard echt populair te worden. Bij het wakeboard hang je met een soort van snowboard achter een speedboot waarna je me behulp van de hekgolf allerlei coole tricks kan doen. bij het selecteren van een goed board komen wel wat zaken kijken waar je rekening mee moet houden. Belangrijk om daar rekening mee te houden en graag geven we je er een toelichting op in dit blog.

Welk wakeboard heb ik nodig?

Als je beginner bent dan is het handigst om naar een wakeboard op zoek te gaan die vrij allround is. Er zit namelijk verschil in de flexibliteit van het wakeboard. Het ene board is wat stijfer en de andere wat flexibeler. De boards voor beginners zijn wat flexibeler wat het wat makkelijker maakt, maar waarbij je net wat minder gevoel hebt bij het board. De professionals willen zoveel mogelijk gevoel hebben bij het board. Daarnaast heb je zogenaamde wakeboardparken waarbij je niet door een speedboat, maar door een kabel wordt voortgetrokken. Het meer flexibele board leent zich daar ook meer voor. Als je niet zeker weet of je in een park of achter een speedboot gaat boarden dan is het handig te zorgen dat je board voor beiden geschikt is. En die zijn zeker beschikbaar in de verschillende speciaalzaken. Ook bij de bindingen zijn er verschillende varianten. Ook hier heb je de bindingen die meer geschikt zijn voor beginners. Hier kan je vaak met verschillende schoenmaten in zodat er meer mensen met hetzelfde wakeboard kunnen boarden. De professional heeft strakkere bindingen waar alleen hij of zij in past. Dit soort ook weer voor meer gevoel met het board.

Welke kleding heb ik nodig bij mijn wakeboard

Uiteraard is de kleding afhankelijk van het jaargetijde. Als je in het vroege voorjaar al begint dan is een wetsuit verstandig om te dragen. Het water is dan nog fris en onderkoeling ligt op de loer. Een wetsuit is gemaakt van neopreen en zit strak op de huid. Als er een laagje water tussen het neopreen en de huid komt gaat deze isolerend werken. Daarmee blijft je lichaam op lichaamstemperatuur. Verder is het uiteraard belangrijk dat je een goed zwemvest draagt waarin je je wel vrij kunt bewegen zodat je soepel je tricks tentoon kunt spreiden.