Home Shopping De elektrische fiets: de ideale tweewieler

De elektrische fiets: de ideale tweewieler

0
De elektrische fiets: de ideale tweewieler

We zien hem steeds vaker over de weg scheuren: de elektrische fiets. Er zijn enorm veel soorten e-bikes en in dit blog gaan we er een paar bekijken. De elektrische fiets wordt namelijk steeds vaker gebruikt in Nederland: in 2016 was bijna een derde van alle nieuw gekochte fietsen een e-bike. De groei in populariteit van de elektrische fiets is eenvoudig te verklaren. De e-bike kost tegenwoordig (gemiddeld) net zo veel als een gewone fiets, maar bied wel vele extra’s. De trapondersteuning die de elektrische fiets biedt is erg fijn.

Trapondersteuning tot 25 kilometer per uur

De meeste e-bikes bieden trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Dat klinkt wellicht als niet veel, maar met 25 kilometer per uur over de fietspaden scheuren is behoorlijk rap! Voor degenen die echter nog sneller willen gaan is er de Speed Pedelec. Dit type elektrische fiets kan snelheden bereiken van 45 kilometer per uur. Vanwege de snelheid is het overigens verplicht dat de Speed Pedelec over een kentekenplaat beschikt en wanneer je er op rijdt is een helm dragen verplicht. Zowel de Speed Pedelec als de ‘gewone’ elektrische fiets zijn desalniettemin ideale alternatieven voor de fiets en de scooter. Dat is dan ook waarschijnlijk de voornaamste reden dat we deze bikes steeds vaker op de weg zien.

Fietsen met de wind in je rug

Naast de snelheden die je eenvoudig kunt bereiken met de elektrische fiets is het ook erg lekker fietsen. Door de trapondersteuning van de elektrische fiets heb je altijd het gevoel dat je fietst met de wind in je rug. En je doet zelf ook nog wat werk. Het is niet zo dat de fiets alles doet! Maar het trapwerk wordt wel vele malen lichter door de elektrische aandrijving van de motor. Waar deze motor geplaatst is op de fiets heeft overigens invloed op de aandrijving en het rijgedrag. Let hier dus op bij de aanschaf en maak testritjes op verschillende elektrische fietsen.

Kies de elektrische fiets die bij je past!

Door de groei in populariteit zijn er tegenwoordig erg veel fietsen op de markt, dus hoe vind je nu de juiste? Zoals eerder vermeld is het belangrijk om te letten op de plaatsing van de motor. Maar ook de actieradius van de accu is belangrijk. Gemiddeld kun je 80 kilometer rijden op een volle accu voordat je deze weer moet opladen. Vraag om een testrondje rijden bij de dealer: zo weet je zeker dat je op de juiste elektrische fiets zit!