Home Shopping Nieuwe trend: zwarte rozen kopen

Nieuwe trend: zwarte rozen kopen

0
Nieuwe trend: zwarte rozen kopen

Zwart is waarschijnlijk niet de eerste kleur waaraan je denkt bij het kopen van rozen. Toch komen zwarte rozen steeds vaker voor en zijn ze erg populair. Hoe zit het met deze kleur  rozen en vooral: hoe worden ze gemaakt? In deze blog lees je meer over deze bijzondere rozen.

Zo veel rozen, zo veel kleuren

De meeste rozen die men koopt zijn roze, rood of wit. Rozen zijn ontzettend populaire bloemen die in elke bloemenwinkel te vinden zijn. Voor veel gelegenheden zijn rozen uiterst geschikt. Rode rozen worden vaak gegeven als een teken van liefde omdat ze voor romantiek staan. Vandaar dat rode rozen het symbool zijn voor dagen als Valentijnsdag. Roze rozen zijn ook prachtig om te geven en kunnen eigenlijk overal bij. Zelf geef ik altijd roze rozen aan mijn moeder op Moederdag en zij is hier altijd ontzettend blij mee. Witte rozen worden vaak als steunbetuiging gegeven dankzij hun chique uiterlijk. Witte rozen komen ook vaak voor op bruiloften, of in een combinatie boeket met andere kleuren rozen. Wil je iemand nou écht verrassen? Kies dan voor een boeket met een andere kleur rozen, zoals zwart!

Zwarte rozen cadeau geven aan een ander of jezelf

Vooral voor mensen die van originaliteit houden zijn zwarte rozen heel populair. Ze komen namelijk niet vaak voor, en zijn niet zomaar bij elke winkel verkrijgbaar. Als je zwarte rozen cadeau geeft laat dat zien dat je echt je best hebt gedaan voor diegene. Geef een boeket met deze prachtige, originele rozen cadeau en maak diegene enorm blij! Je kunt de rozen natuurlijk ook cadeau doen aan jezelf, om bijvoorbeeld je woonkamer of kantoor mee te decoreren. Zet een bos zwarte rozen neer in een mooie vaas voor een prachtig effect.

Combineren met de verschillende kleuren

Misschien vind je een bos met alleen maar zwarte rozen een beetje heftig. Deze rozen zijn ook heel goed om te combineren met andere kleuren rozen. Ga voor een boeket met bijvoorbeeld witte en zwarte rozen, voor een moderne look. Of kies een boeket met allemaal verschillende kleuren rozen, en een paar zwarte. Dit steekt mooi tegen de felle kleuren af en zorgt voor een prachtig geheel.

Hoe worden deze aparte rozen gemaakt?

Zwarte rozen groeien niet zomaar uit de grond. Dat had je waarschijnlijk al verwacht. Maar hoe worden deze soort rozen dan wel gemaakt? Het geheim is dat zwarte rozen niet écht zwart zijn. De rozen worden met zwarte verf behandelt. Hiervoor gebruiken ze meestal dieprode rozen om tot het mooiste effect te komen. Zwarte rozen zijn dus niet echt, maar wel super mooi!