Home Beauty Zijn hairextensions slecht voor je haar?

Zijn hairextensions slecht voor je haar?

0
Zijn hairextensions slecht voor je haar?

‘’Zijn hairextensions slecht voor je haar?’’ dat is een vraag die heel veel meiden zich afvragen. Dit kan natuurlijk zo zijn, want eigenlijk alles wat je met je haar doet kan schadelijk zijn. Dingen als je haar verven, föhnen, stijlen, of zelfs op de verkeerde manier borstelen of kammen kan voor schade aan je haar zorgen. Dit is dus ook het geval bij het nemen van hairextensions. Toch ligt het wel aan een paar factoren in welke mate dit schadelijk is. Bijvoorbeeld hoe de conditie van je haar is, de verzorging van je haar en of je haar fijn en breekbaar is. Om te voorkomen dat hairextensions heel erg schadelijk zijn is het van belang dat de extensions op een juiste manier gezet worden. Schadelijk is het als de extensions niet goed gezet worden, te lang blijven zitten en niet goed worden verzorgd.

Clip in extensions slecht voor je haar?

Clip in extensions kunnen slecht zijn voor je haar. De clip in extensions worden namelijk vaak op dezelfde plek ingezet. Je kan voorkomen dat clip in extensions slecht voor je haar zijn door ze regelmatig op een andere plek in te zetten en door ze iedere avond uit je haar te halen. Belangrijk is dat je echt nooit gaat slapen met clip ins. Bij veelvuldig gebruik kan je haar afbreken of zelfs kale plekken veroorzaken. Door hairextensions op de juiste manier te gebruiken en je haar goed te verzorgen, kun je dit voorkomen.

Positief

Door veel negatieve verhalen worden vrouwen snel bang gemaakt. Maar het kan ook zo zijn dat je eigen haar opknapt van het gebruik van hairextensions. Het haar kan gezonder worden doordat de hairextensions de slijtage opvangen. Het is dus belangrijk dat je een goede afweging maakt of je wel of niet aan hairextensions wilt beginnen. Ook is het belangrijk om je hairextensions bij een ervaren iemand in te laten zetten en ze altijd goed te verzorgen!

Verzorging

Wil je extensions optimaal verzorgen dan is het belangrijk dat je je haar niet uitkamt als het nat is, dit is heel slecht voor je extensions omdat als ze nat zijn ze het breekbaarst zijn. Te veel borstelen kan er ook voor zorgen dat je haar afbreekt, de natuurlijke oliën van je hoofdhuid zijn het beste voor je haar. Het is daarom ook beter als je je haar niet elke dag wast want hierdoor gaan de natuurlijke oliën uit de hoofdhuid en dit zorgt ervoor dat je haar droog, dof en levenloos wordt.