Home Beauty Zo creëer je de mooiste wenkbrauwen!

Zo creëer je de mooiste wenkbrauwen!

0
Zo creëer je de mooiste wenkbrauwen!

Mooie wenkbrauwen mogen tegenwoordig niet meer ontbreken. Je ziet ze in alle soorten en maten. Van strak geëpileerde wenkbrauwen tot woeste natuurlijke wenkbrauwen. Ook de wavy brow en de feather brow zijn de revue gepasseerd. Deze trends zijn vrij heftig voor dagelijks gebruik, maar het maken van een mooie natuurlijke wenkbrauw is ook nog een heel kunstje. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het maken van een mooie wenkbrauw.

Epileren

Mooie wenkbrauwen beginnen met goed epileren. Het is de kunst om niet te weinig maar ook zeker niet te veel haartjes weg te halen. Begin dus rustig met het bepalen van de vorm van je wenkbrauw. DIt kun je doen door een potlood rechtop langs je neusvleugel te houden; dit is de plek waar je wenkbrauw hoort te beginnen. Het hoogste punt van je wenkbrauw vind je door het potlood langs je neusvleugel en langs je iris te leggen. Als je het potlood langs je neusvleugel en langs je buitenste ooghoek legt, vind je het einde van je wenkbrauw. Natuurlijk is de perfecte wenkbrauwvorm voor iedereen een beetje anders, dus kijk vooral wat goed bij jouw gezicht past! Als je de vorm hebt bepaald, kun je rustig de overige haartjes weghalen. Haal de haartjes tussen de wenkbrauwen weg en haartjes langs de onderkant. Doe dit altijd in goed licht en wees niet te enthousiast om spijt te voorkomen.

Wenkbrauwpotlood

Het aanbrengen van wenkbrauwpotlood begint met het vinden van de juiste kleur. Kies een tint die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke kleur ligt. Als je deze hebt gevonden, kun je beginnen met het bijtekenen. Zorg altijd dat je de vorm van je wenkbrauwen aanhoudt die je in de vorige stap hebt uitgezocht. Schets in opwaartse bewegingen haartjes op de plekken waar dat nodig is. Begin bij het begin van je wenkbrauw en werk dan naar het smallere uiteinde. Lege plekjes kun je op deze manier lichtjes opvullen.

Wenkbrauwgel

Om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen de hele dag mooi blijven zitten, breng je nog wat wenkbrauwgel aan. Je kunt kiezen voor een doorzichtige gel, maar als je je wenkbrauwen nog wat voller wil kun je ook voor een gekleurde gel gaan. Hierdoor wordt de textuur van je wenkbrauwharen benadrukt waardoor ze er mooi en natuurlijk uitzien. Als finishing touch kun je eventueel nog wat highlighter aanbrengen op het wenkbrauwbot.

Permanente make-up

Lijkt het jou heerlijk om elke ochtend wakker te worden met de perfecte wenkbrauw? Dan is permanente make-up wellicht iets voor jou. De vorm van je wenkbrauw wordt bepaald en ingevuld met permanente make-up. Zo heb je nooit meer frustraties over wenkbrauwen die net niet helemaal gelijk zijn of die uitlopen tijdens het sporten!

Wenkbrauwlift

Zijn jouw wenkbrauwen iets over het oog gezakt door verslapte huid? Dan weerhoudt je dit er misschien van om een mooie wenkbrauw te tekenen. Dit is natuurlijk hartstikke zonde! In dit geval kun je ervoor kiezen om een wenkbrauwlift te laten uitvoeren. Hierbij wordt het buitenste gedeelte van de wenkbrauw een beetje omhoog getrokken waardoor ook jij weer kunt genieten van prachtige wenkbrauwen!